Do you want to present yourself on our portal? Click here ...

Ogrevalni sistemi – Kako se pa vi grejete?

Ogrevalni sistemi

Deli:

Ste se kdaj vprašali kako ozračje v vašem bivališču ali delovnem okolju vpliva na vaše počutje in zdravje? Vsekakor močno. Kvalitetno ozračje lahko namreč občutno dvigne vaše delovno storilnost oz. jo v nasprotnem primeru precej zmanjša. Prav zato je pametno, da s primernimi ogrevalnimi sistemi poskrbimo za optimalne razmere, ki bodo vplivale na nas in navsezadnje tudi na našo denarnico. Razvoj ogrevalnih in prezračevalnih tehnologij nam omogoča izjemno varčne in učinkovite sisteme, ki poleg vsega tudi zadostijo sodobnim potrebam po ekološko usmerjenem razvoju in življenju.
IZJEMNA MOČ TOPLOTNIH ČRPALK

Brez najmanjšega dvoma lahko zatrdimo, da gre tu za ogrevalne sisteme prihodnosti. Razmerje med elektriko, ki jo porabijo za svoje delovanje in oddano toplotno energijo je čedalje večje, pri najboljših je tudi šestkratno. Ker poznamo več različnih virov energije, so temu primerno med seboj razlikujejo tudi toplotne črpalke. Tu gre predvsem za zajemanje toplote in prenašanje le-te v ogrevalne sisteme. Ponujajo vam tudi napredno upravljanje, kjer vi kot lastnik (recimo na zimskem dopustu) celo preko aplikacije nadzorujete črpalko ali pa to prepustite usposobljenim strokovnjakom. Za njihovo delovanje lahko uporabimo obnovljivo energijo, poleg tega pa za razliko od starejših sistemov proizvajajo bistveno manj škodljivih emisij. Skratka, gre za zeleno tehnologijo prihodnosti. Izjemni izkoristki, bistveno manjši mesečni stroški, ki se lahko tudi prepolovijo ter konsistenca in zanesljivost delovanja so le eni od razlogov, zakaj prodaja toplotnih črpalk strmo narašča. Skupaj lahko poskrbimo za lepšo in čistejšo prihodnost, toplotne črpalke pa so tako odlična izbira.

PEČI IN KAMINI ZA TOPEL DOM

Ogenj v človeških srcih od vedno zaseda posebno mesto. Že od starih časov nam je predstavljal preživetje, zaščito in predvsem toploto in zavetje. Ta navezanost se je prenesla čez celotno zgodovino človeštva vse do modernih časov. Ogenj nam tako še vedno predstavlja življenje, zato ni presenetljivo, da so kamini, kaminske peči in peči še vedno tako popularne. Kaminske peči lahko najdemo v mnogo različnih izvedbah in oblikah. Lahko izbiramo med različnimi materiali, oblikami, barvami in dimenzijami. Ker vsi dodatki za naš dom že dolgo ne opravljajo zgolj funkcionalne vloge, temveč tudi dopolnjujejo estetiko prostorov, tudi kamini in peči niso izjema. Pravilno izbrana peč lahko tako popolnoma spremeni izgled vašega domovanja, mu doda karakter, toplino in domačnost, hkrati pa vam v času, ko intenzivno ogrevanje še ni potrebno, nudi izjemno učinkovit vir toplote, ki je hkrati tudi ekonomičen.

KAJ PA POLETI?

Klima je vsekakor izjemno dobrodošel gost v vsakem domovanju. V nevzdržno vročih poletih dnevih nam lahko priskrbi prijetno hladno oazo v našem lastnem domu in hkrati poskrbi za boljšo kvaliteto zraka. To se dogaja predvsem zahvaljujoč dejstvu, da imajo sodobne klime sposobnost filtriranja in vlaženja zraka, ki imata mnoge pozitivne lastnosti za naše zdravje. To združimo še z možnostjo upravljanja klime na daljavo z našim pametnim telefonom in si tako v trenutku pripravimo popolno atmosfero za prihod domov. Pozimi ali poleti, uporabnost klime se kaže kadarkoli.

….IN VSI OSTALI NAČINI OGREVANJA

Če bi se želeli dobro razpisati o tej temi, bi po vsej verjetnosti lahko zapolnili več strani. Ko govorimo o ogrevanju, gremo težko mimo klasičnih radiatorjev, ki jih odlikuje njihova učinkovitos in praktičnost ali pa talnega ogrevanja, ki ima tudi precej večji toplotni izkoristek, ki znaša med 40 in 80%, medtem ko klasični radiatorji dosegajo približno 30%. Prav tako moramo upoštevati, da tu med zračenjem prihaja do precej manjših izgub. Prihrani nam lahko tudi 10% in več stroškov mesečno, kar se na dolgi rok precej pozna. To, da se celoten prostor ogreje prek tal, je tudi dobrodošla novica za  vse, ki imajo otroke, saj se vaši najmlajši pogosto radi igrajo na tleh, ki so pogosto hladna, ob prijetnem talnem ogrevanju pa lahko te skrbi mirno odrinete na stran. Nekateri tudi prisegajo na IR panele, kjer grelce namestimo na strop, zasedajo praktično nič prostora in še manj energije, ter ponujajo precej ekonomično rešitev.

ČISTI DIMNIKI IN NIČ SKRBI

Ta esencialni del ogrevalnega sistema skrbi za pravilno odvajanje dimnih plinov, ki nastajajo ob izgorevanju goriv. Prav vsak posameznik se po vsej verjetnosti zaveda nevarnih posledic, ki lahko nastanejo v primeru slabega delovanja dimnika, kjer lahko lahko neprimeren vlek dimnika prepreči odvajanje teh plinov, ki so lahko tudi smrtonosni. Ker je montaža oz. sanacija postopek, ki terja določeno mero znanja in izkušenj, je pametno, da to prepustimo usposobljenim mojstrom. Na Adut.si lahko najdete  izbrano selekcijo strokovnjakov, ki vam bodo celotno zadevo izvedli hitro in brez zapletov. Ker je dimnik tako pomemben del vsakega domovanja, je pomembno, da je vse izvedeno brez napak, saj le tako ne ogrožate svojega zdravja.

NE POZABITE NA KVALITETNO GORIVO

Za konec bi vas samo še spomnili, da brez kvalitetnega goriva ne gre. Zakaj? Ker boste kvalitetnega goriva za ogrevanje porabili manj, torej bo izkoristek boljši, kar dolgoročno vodi v manjše stroške, vaše kurilne naprave in dimniki pa vam bodo hvaležni za gorivo, ki bo manj obremenjevalo celoten sistem. Na portalu Adut lahko najdete mnogo usposobljenih mojstrov iz vseh naštetih področij, ki bodo znali upoštevati vaše želje, vam primerno svetovati in kakovost vašega bivanja ponesli na novo raven.

Poiščite pravega ponudnika – izvajalca na portalu www.adut.si in mu oddajte POVPRAŠEVANJE. 

Ne zamudite pomembnih novic.
Prijavite se na naše E-novice še danes.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Tukaj lahko nastavite, kateri piškotki naj se naložijo na stran.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.

Piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani in niso povezani z beleženjem podatkov.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

WooCommerce uporabljamo kot nakupovalni sistem. Za obdelavo vozička in naročila bosta shranjena 2 piškotka. Ti piškotki so strogo potrebni in jih ni mogoče izklopiti.
  • woocommerce_cart_hash
  • woocommerce_items_in_cart

Odbij kolačiće
Prihvati kolačiće